معمولا وقتی میشنویم یک ذره جدید کشف شده از نظر تئوری تصورش برای ما سخته چنین ذره ی تازه کشف شده را تصور کنیم .
دانشمندان اخیرا پیشنهاد دادن و شواهدی را کشف کردند که ادعا میکنند ماده تاریک (این ماده مرموز و غیر قابل مشاهده در کیهان که بخش اعضمی از کیهان را نسبت به ماده مرئی در بر گرفته است } ممکن است از یک ذره سنگین که به اندازه یک سوم سلول بدن انسان است تشکیل شده باشد . و به قدر کافی چگال است که میتواند حتی مینی سیاه چاله ای را خلق کند .
همه میدانیم که ماهیت ماده تاریک بر ما پوشیده است نمیدانیم چه شکلی است و هیچ نور و اشعه ای از خود ساتع نمیکند ولی با این حال درصد زیادی از کیهان را در بر گرفته است .
اخیرا دانشمندان دانشگاه دانمارک پیشنهاد دادن ذره ی توضیح دهنده ماده تاریک میتواند ده میلیار میلیارد برابر یک پروتون سنگین تر باشد . اگر این ادعا درست باشد پس وزن یک ذره ماده تاریک را میتوانیم یک میکروگرم در نظر بگیریم .
محققان با این اعداد و ارقام به این نتیجه رسیدند تا یک مدل برای سوپر ذرات سنگین ارائه بدهند و اصطلاحا این تئوری را {Planckian Interacting Dark Matter } نام نهادند
به ادامه مطلب بروید
.
این ذرات متعلق به یک خانواده ذرات سنگین که اصطلاحا به ان ویمپ ها گویند تعلق دارد .
تا قبل از این دانشمندان میگفتند ویمپ ها 100 برابر پروتون سنگین تر هستند .
اگر ذرات ماده تاریک از این جنس باشند این به ما میگوید به طور کاملا عجیبی ذرات ماده تاریک با هر چیزی میشناسیم متفاوت تر است .
بسیار خب اگر این ذرات به این اندازه بزرگ هستند پس باید دانشمندان رد شتاب دهنده ذرات بتوانند شاهد اندرکنش انها نیز باشند .
در مقابل اثرات این ذرات باید در نقشه ریز موج پس زمینه کیهانی به جا مانده از بیگ بنگ وجود داشته باشد .
همه میدانیم کیهان یا بیگ بنگ از 13.8 میلیارد سال پیش به وجود امد و طی یک فرایندی که به ان تورم ناگهانی مینامد شروه به انبساط کرد و به مرور دمای کیهان افت کرد . و در این دوران ذرات سنگین ماده تاریکی که اشاره شد بهش ممکنه در ان دوران شروع به شکل گیری کرده باشد .
اگر نهایتا با انچه گفته شد بتوانیم ذرات سنگین ماده تاریک را کشف کنیم مسلما میتوانیم به نتایجی در مورد عملکرد کیهان و نحوه شکل گیریش بیشتر و بهتر نظر بدهیم .
آرش بوالحسنی – وبلاگ هوش فرازمینی
به نقل از سایت علمی :
Sciencealert.com
کانال تلگرام ما :
Telegram.me/persiancosmology